Tästä syystä silmiä ei kannata hieroa – lääkäri antaa varoittavan esimerkin

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni hieroo joskus silmiä väsyneenä tai siitä syystä, että niitä kutittaa. Silmien voimakas hierominen ei kuitenkaan kannata, ja nyt Singaporessa toimiva lääkäri kertoo omalla TikTok-videollaan syyn miksi.

Skingapore-kanavaa TikTokissa ylläpitävä lääkäri Sam pitää kanavallaan videosarjaa, jossa hän kertoo varoittavia esimerkkejä, jotka voivat laukaista ihmisissä uusia pelkoja. Yhdellä videollaan hän kertoo minkä vuoksi silmiä ei kannata hieroa voimakkaasti omilla rystysillä tai kämmenselällä.

Sam kertoo varoittava esimerkin 18-vuotiaasta pojasta, jonka toinen silmä sokeutui silmien hieromisen pitkäaikaisena seurauksena. Nuoren miehen toisestakin silmästä oli näkö heikentynyt huomattavan paljon vain siitä yksinkertaisesta syystä, että hän oli hieronut niitä.

Sam näyttää videolla miten silmien hierominen vaikuttaa silmään. Hierominen ja silmien hankaaminen aiheuttaa painetta, jonka vuoksi silmän muoto voi muuttua ja se voi vaurioitua. Etenkin lyhytnäköisillä ihmisillä on suuri riski siihen, että he aiheuttavat itse näkönsä heikkenemistä tai jopa silmän sokeutumisen pelkällä hankaamisella.

@skingapore Replying to @ummiwantschicken Don’t be so Swift to shake this off – 📹MRI video of eye rubbing affecting ur eye coming up 🫣 (Video Credit: Dr Damien Gatinel) #skingapore #learnontiktok #learningisfun #gpsamuel #drsamuel #doctorsoftiktok #tiktokdoctor #familymedicine #sgdoctor #tiktoksg🇸🇬 #sgtiktok #tiktoksg #tiktokaustralia #eyes #eyerubbing #blind #blindness #retinaldetachment #keratoconus #shakeitoff #taylorswift #swiftie #contactlenses #eyes #ophthalmology #australia #mri #research #myopia Is eye rubbing ok ? Can eye rubbing lead to blindness ? How to rub my eyes ? Can I rub my eyes ? Is eye rubbing dangerous ? #allergies #allergicconjunctivitis #conjunctivitis #eyecleaningwipes ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound