Kesäkuun pakkasennätys rikki toistamiseen – yli 9 astetta pakkasen puolella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäkuu on alkanut Suomessa ajankohtaan nähden kylmissä merkeissä. Maan pohjoisosissa on mitattu kesäkuun kylmyysennätyksiä lämpötilojen pudottua jopa talvisiin lukemiin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan muutamalla paikkakunnalla on mitattu alustavasti kesäkuun kylmyysennätyksiä. Perjantaiaamuna 2. kesäkuuta julkaistussa twiitissä kerrotaan maanpintaminimin olleen Virolahdella -9,1 astetta. Kyseessä oli samalla aseman ennätys.

Aikaisempi kesäkuun kylmyysennätys meni rikki vain vähän ennen Virolahdella mitattua hyistä lukemaa. Kilpisjärven Saanan havaintoasemalla mitattiin torstain vastaisena yönä hurjat -7,7 astetta. Sitä aikaisempi kesäkuun pakkasennätys oli vuodelta 1962, jolloin Inarin Laanilassa mitattiin -7,0 astetta.