Lapsi lähti ajelulle katumaasturilla – pakeni poliisia moottoritiellä

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Autoiijat joutuivat hieraisemaan taannoin silmiään Yhdysvaltojen Michiganissa. Moottoritiellä kulki katumaasturi, jonka ratin takana istui lapsi. Tilanne johti poliisin takaa-ajoon.

Poliisi sai 27. toukokuuta hälytyksen varastetusta 2007 Buick Encore -autosta I-75-moottoritiellä. Samaan aikaan tiellä ajaneet autoilijat ilmoittivat hätänumeroon nähneensä lapsen ajamassa autoa holtittomaan tyyliin. Poliisi paikansi katumaasturin sen OnStar-järjestelmän avulla.

Auton ratissa ollut lapsi ei suostunut pysäyttämään ajoneuvoa poliisin kehotuksista huolimatta. Seurasi takaa-ajo, joka päättyi OnStar-järjestelmän hidastettua auton nopeutta. Ajoneuvo törmäsi suojakaiteeseen, jonka jälkeen kuljettaja jatkoi pakoaan hetken aikaa jalan.

Poliisi otti autoa ajaneen 10-vuotiaan pojan kiinni. Sukulaisillaan vierailulla ollut lapsi kertoi viranomaisille halunneensa nähdä Detroitissa olleen äitinsä. Michigan Live -lehden mukaan poika selvisi tapahtuneesta vammoitta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.