Poliisin valvontaviikon tulos: ”Huomautettavaa kaikissa ryhmissä”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi järjesti 22.-26. toukokuuta valvontaviikon, jossa tarkkailussa oli suojatiesääntöjen noudattaminen ja suojaamattomien tienkäyttäjien liikennekäyttäytyminen. Poliisihallituksen tiedotteen perusteella tulokset eivät olleet toivotunlaisia.

– Valitettavasti huomautettavaa löytyi kaikkien tienkäyttäjäryhmien toiminnasta. Erityisesti jouduimme puuttumaan jalkakäytävillä liikkuneisiin ajoneuvoihin, kuten polkupyöriin ja sähköpotkulautoihin, jotka eivät niille kuulu, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Polkupyöräilijöille annettiin yhteensä 132 liikennevirhemaksua tai sakkoa, kevyiden sähköajoneuvojen kuten sähköpotkulautojen kuljettajille 71 sanktiota. Jalankulkijat syyllistyivät 30 kertaa punaisia päin kävelemiseen poliisin silmien edessä.

Moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajille poliisi antoi yhteensä 130 sakkoa suojatiesääntöjen noudattamatta jättämisestä. Niistä 18 oli niin vakavia tapauksia, että kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

– En lakkaa hämmästelemästä joidenkin autoilijoiden välinpitämättömyyttä suojatiesääntöjä kohtaan. Ne on luotu heikommassa asemassa olevien turvaksi ja siksi rikkeet ovat ankarasti sanktioituja, Kallio päivitteli tiedotteessa.

.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.