Tänään on Kustaan päivä – Suomenlinnan museoissa avoimet ovet

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomenlinnan museoiden yhteistä museopäivää vietetään vuosittain Kustaan päivänä 6. kesäkuuta. Päivää vietetään Ruotsin kuningas Kustaa III kunniaksi. Linnoituksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1748, ja Kustaa III sodassa Sveaborg eli Viapori toimi laivastotukikohtana.

Museopäivänä linnoituksen kuuteen museoon on maksuton sisäänpääsy. Monissa palveluissa on pidennetyt aukioloajat aina iltakahdeksaan saakka. Museopäivän tarkemmat tiedot, ohjelma ja aikataulut löytyvät Suomenlinnan tapahtumakalenterista.

– Museopäivä kannattaa aloittaa Suomenlinnan vierailijakeskuksesta päälaiturin lähellä sijaitsevasta vaaleanpunaisesta Rantakasarmin rakennuksesta. Vierailijakeskuksessa on maksuton johdantonäyttely, ja saat parhaat vinkit juuri sinun seurueellesi museopäivän viettoon. Lisäksi kävijöitä auttavat tapahtumapäivän museopäiväneuvojat. Heidät tunnistaa sinisestä asusta, Suomenlinnan hoitokunta tiedottaa.