Texasissa on raekuurotkin suurempia – murskaavia jääpaloja satoi taivaalta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Texas on osavaltio, jossa on kaikki tavallista suurikokoisempaa. Siellä on isoja autoja, jättikokoisia pihvejä ja ilmeisesti myös valtavia raekuuroja. Yksi luontoäidin järjestämä näytös on onnistuttu nyt ikuistamaan videolle Texasin Allenissa.

ViralHog on julkaissut videon, jolla nähdään Walmartin parkkipaikkaa murjova raekuuro. Ihmiset ovat jääneet kaupan sisälle suojaan, koska pihalle taivaalta satavat rakeet ovat suurta kokoluokkaa. Toukokuun lopulla alueelle iskenyt raekuuro aiheutti mittavia tuhoja, joita korjattiin ja siivottiin päivien ajan.

National Weather Servicen mukaan suurimmat rakeet olivat halkaisijaltaan viisi senttiä. Rakeita syntyy, kun alijäähtyneet pilvipisarat takertuvat kiinteään pintaan, tyypillisesti pölyhiukkaseen, suolakiteeseen tai jo muodostuneen pikku jääkiteeseen. Vesipisarat kertyvät ytimien ympärille huurteeksi.