Hurja näky videolle – New York tukahtuu savuun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien suurkaupunkien tavoin New Yorkissa kärsitään usein heikosta ilmanlaadusta. Viime päivinä ilmanlaatu on kuitenkin ollut vielä tavanomaista huonompi. Kaupungin yllä leijuu sankka savukerros.

New Yorkin peittänyt savu on peräisin Kanadan metsäpaloista. Kaupungin asukkaita on kehotettu pysymään sisätiloisssa ilmiön aiheuttamien terveyssongelmien vuoksi. Hengityselimiä suojaavat kasvomaskit ovat savuongelman vuoksi palanneet New Yorkin katukuvaan.

Pahanhajuinen savu on antanut miljoonakaupungille kellertävän ja oranssin sävyisen ilmeen. Näky on ikuistettu paikallisten toimesta lukuisiksi videoksi ja kuviksi, jotka ovat levinneet sosiaalisessa mediassa. Yhdysvaltojen sääpalvelu National Weather Servicen mukaan savuongelma vaikuttaa New Yorkin lisäksi muun muassa Bostonissa, Philadelphiassa ja Washington D.C:ssä.