Lapin Pelastuslaitos kiittää 8-vuotiasta – esti tulipalon leviämisen ja pelasti koiran

Koti & Asuminen Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lapin Pelkosenniemessä sijaitsevassa omakotitalossa syttyi maanantaina 12. kesäkuuta tulipalo. Talossa olleen lapsen neuvokkaan ja nopean toiminnan ansiosta pahimmilta tuhoilta kuitenkin vältyttiin.

Tulipalo syttyi maanantaiaamuna hieman ennen kello 11. Lapsi oli havainnut palon, poistunut rakennuksesta ja kertonut asiasta pihalla olleelle naapurille. Lapsi oli myös sulkenut perässään talon ovet ja pelastanut perheen koiran.

Kodin keittiössä riehui pelastuslaitoksen saapuessa paikalle voimakas tulipalo. Pelastuslaitos sai kuitenkin palon nopeasti hallintaan ulkopuolelta käsin hyökkäävällä sammutusmenetelmällä. Tämän jälkeen pelastuslaitos tarkisti talon ja raivasi palojätteet keittiöstä.

Lapin pelastuslaitos kiittelee tiedotteessaan vasta 8-vuotiasta lasta esimerkikillisestä toiminnasta. Hänen ansiokkaan toiminnan ansiosta palo rajoittui keittiöön, minkä seurauksena se saatiin hallintaan nopeasti.