Huijarit liikkeellä verohallinnon nimissä – vaanivat viestitse ja Googlessa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veronpalautussesonki on alkamassa, mikä on saanut myös huijarit liikkeelle. Suomalaisia yritetään huijata Verohallinnon nimissä paitsi tekstiviestien ja sähköpostin välityksellä, myös Googlessa.

Huijausviesteissä vastaanottajia pyydetään tyypillisesti klikkaamaan mukana olevaa linkkiä. Avautuvalla sivustolla kysytään pankki- tai henkilötietojaan. Näin ei pidä tehdä, vaan viesti kannattaa tuhota heti.

– Osa uusista huijausviesteistä on varsin aidon näköisiä, joten asiakkailta vaaditaan nyt varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta. On tärkeä muistaa, että meidän lähettämissämme viesteissä ei koskaan ole linkkejä, Verohallinnon turvallisuus- ja riskienhallintajohtaja Samuli Bergström kertoo tiedotteessa.

Omaveroon kannattaa mennä kirjoittamalla sen osoite www.vero.fi/omavero suoraan osoiteriville. Googlen kautta palveluun meneminen voi olla riski, sillä huijarit ovat tehneet erittäin tarkasti Omaveroa jäljitteleviä huijaussivustoja. Ne ilmestyvät hakukoneiden tuloksiin.

Veronpalautukset maksetaan tänäkin vuonna eri ihmisille eri aikaan. Verotuksen valmistuttua verohallinto lähettää asiakkaalle verotuspäätöksen. Jos asiakas on ottanut käyttöönsä Suomi.fi, tulee hänelle heräte sähköpostiin. Turvallisuussyistä se ei sisällä linkkiä Omaveroon.