Moottoripyöräharrastus pitää pintansa – käytettyjä moottoripyöriä ostetaan viime vuotta enemmän

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesäilta, suora tie ja ajohuumaa. Tämä on yhdistelmä, mikä kiehtoo ja kiinnostaa yhä useampaa hankkimaan itselleen moottoripyörän. Käytettyjen moottoripyörien kauppa on ollut alkuvuodesta peräti 15,4 prosenttia edellisvuotta vilkkaampana.

– Kuluvana vuonna käytettyjen moottoripyörien puolella kauppa on käynyt erittäin vilkkaana. Tammi-toukokuussa myytiin yhteensä 24 642 käytettyä moottoripyörää, josta kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on 15,4 prosenttia, kommentoi Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto.

Mukana luvussa on sekä yksityishenkilöiden väliset että liikkeiden kautta tehdyt kaupat. Moottoripyörien rekisteröinnit ovat kasvussa Euroopassa, vaikka Suomessa uusien moottoripyörien osalta on jääty viime vuodesta muutaman prosentin verran.

– Euroopan viidellä suurimmalla markkinalla Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa rekisteröitiin vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä 253.859 uutta moottoripyörää. Tämä merkitsee noin 15,5 prosentin kasvua verrattuna vuoden 2022 vastaavaan ajanjaksoon. Ensimmäisen vuosineljänneksen tiedot vahvistavat, että moottoripyöräilyn suosio kasvaa edelleen Euroopassa ja yhä useampi valitsee kaksipyöräisen kaupunkiliikenteeseen sekä lyhyen matkan liikkumiseen vapaa-ajan ajojen lisäksi.