Turussa valmistuu maailman suurin risteilyalus – suuntaa ensi kertaa merelle

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turun telakalla on ollut rakenteilla valmistuessaan maailman suurin risteilyalu Icon of the Seas. Rakennustyöt alkavat olla loppusuoralla, sillä viikonloppuna alus suuntaa ensi kertaa merelle. Laivabongareilla on siis hyvä tilaisuus nähdä uniikki alus liikkeellä.

Meyer Turku -telakkayhtiön mukaan Icon of the Seasin ensimmäinen merikoematka kestää noin viikon. Varustelulaiturista irtauduttuaan laiva suuntaa saariston läpi merta kohti. Tarkoituksena on testata ominaisuuksia, joiden testaaminen rannassa ei ole mehdollista.

Royal Caribbean International -varustamolle rakennettavan Icon of the Seas on 365 metriä pitkä, ja alukseen mahtuu yhteensä yli 7 000 matkustajaa. Alus on määrä luovuttaa loppuvuodesta. Varsinaiselle neitsytmatkalleen se suuntaa Yhdysvaltojen Miamista vuonna 2024.