Tässä on juhannuksen sääennuste – luvassa lämpöä ja vesisateita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juhannusta kohti on edetty Suomessa helteisissä tunnelmissa. Tuoreen ennusteen mukaan juhannusta vietettäisiin isossa osassa Suomea ainakin välillä lämpimissä, mutta myös sateisissa merkeissä.

Juhannusviikko alkaa aurinkoisena ja poutaisena. Forecan Joanna Rinteen mukaan maan etelä- ja keskiosissa voidaan päästä jopa 30 asteen lukemiin. Maanantain ja tiistain välisenä yönä Lappiin leviää kuitenkin sadekuuroja, joiden yhteydessä voi myös ukkostaa.

Keskiviikkona sää jatkuu laajalti helteisenä. Yksittäisten sadekuurojen mahdollisuus kuitenkin nousee etelää myöten. Kuuroja tulee torstaina eri puolilla Suomea.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan sää viilenisi juhannuksena hellelukemista. Sateet lisääntyvät, ja rajutkin ukkoskuurot ovat mahdollisia. Lämpötilat vaihtelisivat 15-26 asteen välillä, ja Pohjois-Lapissa olisi paikoitellen alle 10 astetta.

– Koko maassa juhlia kannattaa suunnitella säävarauksella. Juhannus ei ennusteen mukaan tule olemaan kauttaaltaan pilvinen ja sateinen, mutta Suomen yli liikkuu perjantaista sunnuntaihin säärintama, jonka yhteydessä pilvisyys vaihtelee ja kuurosateita ukkosineen tulee siellä täällä, Rinne kertoo.