Pelastuslaitos muistuttaa mökkeilijöitä elintärkeästä asiasta: ”Löydätkö?”

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesämökeillä voi tapahtua kesän aikana pelastusalan ammattilaisten apua vaativia tilanteita. Siksi onkin syytä pitää huoli siitä, että auttajat pääsevät tosipaikan tullen helposti perille. Näin muistuttaa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen Twitter-tilillä julkaistiin kuva idyllisestä suomalaisesta mökkitiestä. Näyn ongelma on se, ettei siitä ilmene kesämökin osoitenumero.

– Löydätkö kuvasta osoitenumeron? Osaisivatko auttajat tulla oikeaan paikkaan? Katso kesämökkisi osoitenumeroa vieraan silmin – löytääkö ensi kertaa paikalle tuleva perille?, julkaisussa kehotetaan pohtimaan.

Pelastustoimi muistuttaa sivuillaan olevan tärkeää, että pelastajat ja ensihoitajat osaavat kääntyä oikealle tielle hätätilanteessa vaikeissakin sääoloissa. Kiinteistön osoitenumeron näkyvyys on rakennuksen omistajan vastuulla.

Hätäkeskuslaitoksen verkkosivuilta voi tulostaa lomakkeen, johon voi kirjata mökin sijainnin ja parhaan reitin perille. Sen avulla myös vieraat osaavat tarvittaessa soittaa apua oikeaan osoitteeseen Pelastustoimi suosittelee myös 112 Suomi -sovelluksen lataamista, sillä sen kautta hätänumeroon soittaessa hätäkeskus saa automaattisesti myös sijaintitiedot.