Tinder-deitti vei perheenäidiltä 401 000 dollaria – esitti kryptosijoittajaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vastaeronnut nainen menetti kaikki säästönsä Tinderissä tapaamalleen huijarille. Mies vakuutti hänet sijoittamaan koko 401.000 dollarin suuruisen omaisuutensa kryptovaluuttaan. Uhri, kolmen lapsen äiti, 42-vuotias Rebecca Holloway kertoi, että huijari väitti olleen ranskalainen yrittäjä nimeltä Fred.

Mies huijasi häneltä ensin 100.000 dollaria sen jälkeen, kun kaksikko kohtasi Tinderissä maaliskuussa. Daily Mailin mukaan Holloway kertoi ystävilleen, että Fred kehotti naista sijoittamaan kryptovaluuttoihin. Ajankohta oli otollinen huijaukselle, koska he lähentyivät heti Silicon Valley Bankin viimeisimmän krypto-romahduksen jälkeen. Romanssihuijaus eteni ja lopulta mies sai Rebeccan sijoittamaan kaikki eläkerahastossa olleet varat.

– Keski-ikää lähestyvät sinkkunaiset ovat niin haavoittuvia. Meillä on rahaa, mutta emme ehkä ole vielä tavanneet oikeaa miestä. Ja yhtäkkiä tämä hyvännäköinen mies alkaa puhua sinulle ja olet innoissasi, Holloway harmittelee lankeamistaan.

– Jälkeenpäin katsottuna merkit ovat niin ilmeisiä. Mutta sillä hetkellä haluat uskoa kaiken olevan totta.

Fred teeskenteli Philadelphiassa asuvaa ulkomaista yrittäjää. Hollowayn romanssihuijaus tuli esiin vain kuukausi sen jälkeen, kun Shreya Datta, 37-vuotias teknologiajohtaja, kertoi joutuneensa romanssihuijauksen uhriksi. Häneltä lypsettiin yhteensä 450.000 dollaria. Romanssihuijauksia tehtaillaan etenkin Laosissa, Myanmarissa ja Kambodžassa toimivien rikollisryhmien johtajien operoimana.