Juhannus pidentää kauppojen aukioloaikoja – vähentää ruuhkia huipputunteina

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kauppojen aukioloaikojen vapautumisen myötä kaupat saavat itse valita aukioloaikansa juhannuksena. Useimmat kaupat ovat päättäneet pidentää aukioloaikojaan juhannusviikolla hillitäkseen ruuhkia. Alko on puolestaan auki ainoastaan neljä tuntia juhannusaattona perjantaina 23. kesäkuuta kello 9-12. Juhannuspäivänä Alko on suljettu.

– Lidlin myymälät palvelevat läpi juhannuksen. Juhannusviikon keskiviikkona ja torstaina myymälät ovat normaalia pidempään auki ja juhannusostokset voi tehdä useassa myymälässä kello seitsemästä ilta kymmeneen saakka, Lidl tiedottaa.

Samalla linjalla on usea S-Market ja K-Supermarket, jotka pitävät ovensa avoinna kello 7-22 koko juhannusviikon ajan. Kaupat ovat avoinna myös viikonlopun ajan, vaikka aiemmin ne sulkivat ovensa pyhien ajaksi. Toisin sanoen jääkaapin sisältöä pääsee täydentämään tarvittaessa myös juhannuksen aikana, eikä kaikkea tarvitse ostaa kerralla entiseen malliin.