Kotiteollisuuden suosikkilevy täyttää 20 vuotta – juhlakiertue syksyllä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Raskasta suomenkielistä rockia soittava lappeenrantalaisyhtye Kotiteollisuus on kesällä ja syksyllä tien päällä. Syksyllä yhtye juhlistaa läpimurtolevynsä juhlavuotta mittavan kiertueen merkeissä.

Kotiteollisuus julkaisi vuonna 2003 menestyksekkään Helvetistä itään -albuminsa. Platinaa myyneen ja Emma-palkitun levyn 20-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tiedossa on Ähtäristä 6. lokakuuta alkava juhlakiertue. Kotiteollisuus esiintyy sen varrella muun muassa Oulussa, Seinäjoella, Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa ja Imatralla.

– Kesä mennään jollain seteillä, syksyllä keskitytään Helvetistä itään 20-v. -tunnelmiin. Syksyn aikana saadaan ehkä uuttakin matskua ulos ainakin sinkun muodossa, yhtye lupailee Facebookissa.

Kiertueen ja uuden musiikin lisäksi Kotiteollisuus on esillä tänä syksynä myös toisenlaisissa merkeissä. Yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on mukana Vain Elämää -ohjelmassa Anna Puun, Hätä-Miikkan, Ellinooran, Robin Packalenin, Jannan, A.W Yrjänän ja Virve Rostin kanssa.