Säästä aikaa ja syö terveellisemmin – näin onnistut ruokien esivalmistelussa

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruokien valmisteleminen tulevaa viikkoa varten säästää yleensä rahaa huomattavan määrän. Ravintoloiden lounaisiin ja mukaan otettaviin annoksiin ei mene rahaa ja ruokakaupastakin tehtävät heräteostokset vähenevät huomattavasti.

Aterioiden suunnitteleminen ja osittainen keittäminen auttavat myös säilyttämään tietyn ruokavalion helpommin mikäli henkilö on dieetillä. Tärkeintä ruokien suunnittelussa ja esivalmistelussa on se, että kaikkia aterioita ei tarvitse välttämättä tehdä valmiiksi.

Mikäli saman aterian syöminen peräkkäisinä päivinä kyllästyttää, kannattaa ruokien esivalmistelua lähestyä eri tavalla. Tulevan viikon ruoanlaittoa voi helpottaa pilkkomalla rasioihin jääkaappiin valmiiksi kasviksia, keittämällä juureksia ja esimerkiksi perunaa tai riisiä.

Jääkaapissa tulisi Poosh-sivuston mukaan olla valmiina myös helposti ateriaan lisättävää valmiiksi tehtyä proteiinia kuten esimerkiksi lihaa tai kanaa. Näitä asioita eri tavoin yhdistelemällä ja kastikkeita vaihtelemalla saat tulevien päivien aterioihin enemmän vaihtelevuutta.