Hyviä uutisia miehille: Jooga auttaa ennenaikaiseen siemensyöksyyn

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Jooga antaa usein miehille piristysruiskeen makuuhuoneeseen. Uusi tieteellinen katsaus on osoittanut, että jooga voi auttaa miehiä torjumaan ennenaikaista siemensyöksyä. Lisäksi se lisää kestävyyttä yhdynnässä.

Vaikka joogasta on tullut trendikäs laji, on sen alkuperäisenä tarkoituksena olla uskonnollinen harjoitus. Hengellisyyteen tuli mukaan fyysisiä elementtejä ja nykyään se saattaa olla irrallaan uskonnollisesta merkityksestä muistuttaen enemmän voimistelua ja meditaatiota kuin alkuperäistä joogaa.

Joogalla on joka tapauksessa positiivinen vaikutus mielenterveyteen ja se tekee miehistä vähemmän stressaantuneita myös intiimiin toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Tämä tyytyväisyys ja itsevarmuus voi auttaa kestämään sängyssä pidempään. Anglia Ruskin -yliopiston katsauksessa analysoitiin miehiä, jotka kärsivät ennenaikaisesta siemensyöksystä. Tutkimuksessa todettiin, että fyysinen aktiivisuus on keskeinen strategia suorituskyvyn pidentämisessä.