Tutkijat päättelivät: Urheiluauton hankinta voi liittyä miehen jalkoväliin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittitutkijat kertovat löytäneensä psykologisia todisteita, jotka yhdistävät näyttävät urheiluautot miesten pieneen sukuelimeen. Lontoon yliopiston julkaisema, mutta vielä vertaisarvioitavana olevassa artikkelissa pohditaan, onko näyttävien urheiluautojen ja pienen sukuelimen välillä psykologista yhteyttä. Tutkimuksessa osallistujille uskoteltiin, että heillä on keskimääräistä pienempi etuvarustus.

Tutkijat antoivat osallistujille väärää tietoa online-kyselyalustan kautta kertomalla heille, että keskimääräinen erektion koko on noin 18 senttimetriä. Todellisuudessa miesten sukuelimen keskimääräinen koko on 13-15,5 senttimetriä. Sen jälkeen miehille tehtiin kulutustottumuksiin ja toiveisiin liittyviä kysymyksiä.

– Huomasimme, että miehet ja erityisesti yli 30-vuotiaat miehet pitivät urheiluautoja halutuimpina, kun he tunsivat, että heillä on pieni sukuelin, Machiavellian tutkijat kirjoittivat.

Tutkijoiden mukaan kalliiden urheiluautojen ostaminen liittyy jossain määrin pienen tämän ongelman ylikompensoimiseen. Samankaltaisia tutkimuksia on toteutettu ennenkin, jolloin tulokset ovat olleet päinvastaisia. Toisin sanoen, emme voi vetää suoria johtopäätöksiä tämän testin puitteissa.