Me Naiset: Kiira Korpi ymmärsi ettei ole hetero – esitti hyvän kysymyksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kilpauransa päättänyt taitoluistelija Kiira Korpi on puhunut avoimesti seksuaalisen suuntautumisensa etsimisestä. Hän paljasti taannoin Me Naiset -lehdelle eronneensa loppuvuodesta miesystävästään Pekasta. Ensimmäistä kertaa aikuisiällä ilman kumppania oleva urheilija kertoo ymmärtäneensä, ettei hän ole hetero.

Korpi kertoo aloittaneensa itsensä tutkiskelun ennen lokakuista matkaa New Yorkiin. Siellä tapahtunut kaatumisonnettomuus ja keskustelu ystävän kanssa sai hänet myöntämään itselleen, että hän viehättyy myös naisista. Aikaisemmin hän ei ollut sallinut itselleen sen ajattelemista pidemmälle.

– Matkalla kävin tärkeän keskustelun ja kerroin miettineeni, voisinko oikeasti seurustella naisen kanssa. Myönsin, että minun pitää nyt miettiä tuntojani vakavasti ja sallia ne, Korpi kuvaili Me Naisille.

Korpi toteaa, ettei seksuaalisen identiteetin tunnistaminen ja tunnustautuminen olleet itsestään selvää. Urheilija kertoo etsivänsä sopivaa sanaa seksuaalisuudelleen ja tunnustelevansa, onko bi- vai panseksuaali oikea termi hänelle.

– Haluaisin ajatella, että jatkossa voin ihastua naiseen tai mieheen tai oikeammin ihmiseen hänen sukupuolestaan riippumatta. En ole mennyt jostain leiristä toiseen vaan pikemminkin laajentanut ajatteluani yli rajojen. Miksi itseä pitäisi ylipäätään rajata tai rajoittaa niin tarkkaan, Korpi pohti.