Sveitsissä voi ajella kirjaimellisessa vuoristoradassa – tältä sen kyydissä näyttää

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sveitsin Alpeilla sijaitsee varsin kirjaimellinen vuoristorata. Bernin Oberlandissa sijaisevassa Oeschinensessa kulkee rata, jossa päästään laskemaan hurjalla vauhdilla vuoristojen rinteitä pitkin.

Hoel Oeschinenseen läheisyydessä sijaitsevan vuoristoradan pituus on 750 metriä. Sen varrelta avautuvat näkymät ovat huomattavasti upeammat kuin perinteisissä huvipuistojen laitteissa. Radalla ajavat pääsevät nimittäin nauttimaan upeista ja satumaisista alppimaisemista.

Koska vuoristoradan alkupiste sijaitsee korkealla vuoristossa, on sinne mahdollista päästä vain joko vaeltamalla tai köysiradan avulla. Vuoristoradan hurjaan kyytiin ja silmiä hiveliin maisemiin päästään tutustumaan kotisohvalta käsin Youtuben The Flying Dutchman -kanavalla julkaistun teräväpiirtovideolla.