Turisti raapusti rakkaan nimeä Colosseumiin – ministeri vaatii rangaistusta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oman tai rakkaan nimen kaivertaminen historiallisen paikan seinään voi tulla kalliiksi. Italiassa raivostusta on herättänyt Rooman Colosseumin seinään nimiä raapustellut turisti.

Turisti kuvattiin kaivertamassa oman ja kumppaninsa nimen 2 000 vuotta vanhan amfiteatterin seinälle. Valmiissa kaiverruksessa luki Ivan+Haley 23. Video levisi viraalina erityisesti sen jälkeen, kun Italian kulttuuriministeri Gennaro Sangiuliano jakoi sen Twitterissä.

– Mielestäni on vakavaa, arvotonta ja erittäin epäkohteliasta, että turisti turmelee morsiamensa nimellä Colosseumin, yhden maailman kuuluisimmista paikoista. Toivon että tekijä tunnistetaan ja että häntä rangaistaan lakiemme mukaisesti, Sangiuliano kirjoitti.

Turistin kasvot on videolla sumennnettu. CNN-uutissivuston mukaan teosta voi seurata vähintään 15 000 euron rangaistus tai maksimissaan viiden vuoden vankeustuomio.