Michael Jacksonin väitetty hyväksikäyttö taas otsikoissa – tuomari antoi luvan oikeudenkäyntiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Neljä vuotta sitten myös Suomen televisiossa esitetty Leaving Neverland -dokumentti sai aikaan skandaalin. Dokumentissa kaksi Michael Jacksonin lähipiiriin kuulunutta miestä paljastaa lapsuutensa kauhukokemukset. Dokumentti on saanut runsaasti huomiota ympäri maailmaa ja se on jakanut rajusti ihmisten mielipiteitä.

Michael Jacksonin kerrotaan käyttäneen hyväkseen pikkupoikia uransa huippuvuosina. Kaksi uhria, Wade Robson ja James Safechuck ovat nyt anoneet oikeudelta lupaa nostaa oikeusjutun asiasta Jacksonin perikuntaa vastaan. Miesten mukaan laulajan lähipiirissä on oltu asiasta tietoisia, ja koska laulaja on kuollut, on jonkun muun kannettava vastuu hänen teoistaan.

Wade Robson ja James Safechuck ovat tyytyväisiä hovioikeuden alustavaan päätökseen, että miehet voivat haastaa Michael Jacksonin kuolinpesän ja yritykset oikeuteen. Beat It -hittitekijän kuolinpesä haastettiin oikeuteen jo vuonna 2013 liittyen lapsuuden seksuaaliseen hyväksikäyttöön väittäen, että MJJ Productions ei estellyt edesmenneen laulajan käytöstä.

Huhtikuussa 2021 tuomari hylkäsi jutun, mutta Kalifornian hovioikeus on nyt palauttanut asian käsittelyyn. Hovioikeuden päätöksessä ehdotettiin, että Wade Robsonin ja James Safechuckin vaatimukset yhdistetään yhdeksi käsittelyksi.

– Hyväksikäyttäjän kuolema ei voi riistää uhreilta oikeutta saada oikeutta. Michael Jacksonia ei haastateta henkilökohtaisesti, mutta hänen yhtiöllään on kaikki mahdollisuudet puolustautua oikeudenkäynnissä, miehet kommentoivat TMZ:lle.