Historioitsija: Tutankhamon ajoi onnettomuuden humalassa – menehtyi myöhemmin vammoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Historioitsija Sofia Aziz on väittänyt, että egyptiläinen poikakuningas Tutankhamon oli osallisena vaunuonnettomuudessa. Nainen uskoo, että hallitsija sai onnettomuudessa vammoja, jotka lopulta johtivat hänen kuolemaansa.

Tutankhamonin uskotaan nauttineen runsaasti viiniä ennen kohtalokasta onnettomuutta. Vaunuonnettomuuden uskotaan aiheuttaneen hänelle hengenvaarallisia jalkamurtumia, jotka tulehtuivat ja johtivat lopulta hänen hitaaseen kuolemaansa.

– Hän oli kuin tyypillinen teini, humalassa ja luultavasti ajoi vaunuja liian nopeasti, Aziz kertoi BBC Science Focukselle.

Egyptologit ovat pitkään luulleet, että kuningas kuoli 19-vuotiaana noin vuonna 1324 eKr. jalkamurtumaan, mutta se, kuinka hän sai vamman, on edelleen mysteeri. Aziz epäilee, että Tutankhamonin haudassa oleva omaisuus voisi kertoa tärkeitä vihjeitä. Muinaiset egyptiläiset haudattiin esineiden kanssa, joita he voisivat käyttää tuonpuoleisessa elämässä.

– Emme ehkä koskaan saa tietää tarkalleen, kuinka hän kuoli. Elleivät he löydä jotain vihjeitä sisäelimistä.