Metan Twitter-haastaja Threads julkaistaan torstaina

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Meta on kehitellyt omaa haastajaansa somepalvelu Twitterille. Instagramin yhteydessä toimiva Threads-sovellus on ilmestymässä nopeammin, kuin moni olisi todennäköisesti osannut odottaakaan. Se julkaistaan torstaina 6. heinäkuuta.

Threadsia kuvaillaan tekstipohjaiseksi sovellukseksi, jossa yhteisöt voivat keskustella ajankohtaisista aiheista. Sovelluksen ruudunkaappausten perusteella se muistuttaa ainakin ulkoisesti Twitteriä. Käyttäjät voivat esimerkiksi seurata muita, jakaa julkaisuja uudelleen ja tykätä niistä.

Threads-sovelluksen julkaisun kiirehtiminen on tuskin sattumaa. Twitterissä on viime päivinä kuohunut, sillä palvelun käyttäjät voivat nykyään nähdä vain rajatun määrän julkaisuja päivittäin. Lisäksi twiitit eivät enää näy niille, jotka eivät ole kirjautuneena palveluun.

Myös Twitterin toinen perustaja Jack Dorsey on työstänyt BlueSky-nimistä omaa haastajaansa suositulle somepalvelulle. BlueSky on kuitenkin ruuhkaantumisen vuoksi väliaikaisesti keskeyttänyt uusien käyttäjien rekisteröinnin, joka on alun perinkin ollut mahdollista vain kutsun saaneille.