Hollanti kieltää kännykät koululuokissa – oppilaiden keskittymistä halutaan lisätä

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Alankomaiden opetusministeriö on ottanut kovat keinot käyttöön turvatakseen maan lapsien oppiminen ja keskittyminen. Jatkuvasti ympärillä oleva älytekniikka häiritsee oppimista ja sen käyttö sallitaan jatkossa koulupäivän aikana vain, jos siihen on erityinen tarve.

Matkapuhelimet, tabletit ja älykellot hollantilaisissa kouluissa 1. tammikuuta 2024 alkaen. Alankomaiden hallitus haluaa rajoittaa häiriötekijöitä oppituntien aikana. Laitteet sallitaan vain, jos niitä tarvitaan erityisesti digitaalisten taitojen parantamiseen keskittyvien oppituntien aikana. Henkilökohtainen älyteknologia sallitaan myös lääketieteellisistä syistä.

– Vaikka matkapuhelimet ovat olennainen osa elämäämme, eivät ne kuulu luokkahuoneeseen, opetusministeri Robbert Dijkgraaf sanoi Reutersin mukaan.

– Opiskelijoiden on pystyttävä keskittymään ja heille on annettava mahdollisuus opiskella hyvin. Matkapuhelimet aiheuttavat häiriötä ja tieteellinen tutkimus osoittaa niistä olevan haittaa. Meidän on suojeltava opiskelijoita tältä.