Kirjailja Miki Liukkonen on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirjailija Miki Liukkonen on kuollut 33-vuotiaana. Kirjailija menehtyi WSOY:n tiedotteen mukaan Helsingissä tiistaina 4. heinäkuuta. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Miki Liukkonen syntyi Oulussa, jossa hän myös kirjoitti ylioppilaaksi vuonn 2009. J. H. Erkon kirjoituskilpailun voittaneen Liukkosen esikoisrunokokoelma ilmestyi vuonna 2011. Seuraavana vuonna Oulun kirjailijaseura myönsi hänelle Nuori Pakkala -kirjallisuuspalkinnon.

Liukkoselta julkaistiin hänen elämänsä aikana neljä romaania. Niistä ensimmäinen, Lapset auringon alla ilmestyi vuonna 2013 ja viimeisin, Tulenkantaja-, ja Botnia-palkintoehdokkaana ollut Elämä: Esipuhe vuonna 2021. Syyskuussa 2023 julkaistaan postuumisti romaani Vierastila.

– Miki sanoi minulle usein, että elämä on hänelle liikaa. Tätä tunnetta hän purki romaaneihinsa, joista mestarillinen Elämä: esipuhe (2021) näytti kaiken mikä oli inhimillistä vuolaasti, hauskasti ja niin tarkasti, että sen kirjoittaja tuntui kantavan sisällään monta elämää, monta persoonaa, monta maailmaa. Nyt ne kaikki ovat poissa. Tämä on klisee, mutta joskus meillä ei ole muuta: Lepää rauhassa, Miki, kertoi kustannustoimittaja Samuli Knuuti tiedotteessa.

Liukkonen muistetaan myös The Scenes -rockyhtyeen kitaristina ja Sivullinen-kirjallisuusohjelman juontajan. Liukkonen oli otsikoissa seurustellessaan laulaja Behmin kanssa, mutta pariskunta erosi toukokuussa 2023.