Missasitko ensimmäisen Uuno Turhapuro -elokuvan? Ei hätää, tässä ratkaisu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista komediahahmoista seikkaili torstaina televisiossa ensimmäisessä elokuvassaan, kun Subilla esitetään vuonna 1973 valmistunut Uuno Turhapuro -elokuva. Mikäli missasit elokuvan, on ratkaisu lähellä. Elokuva esitetään nimittäin uusintana Subilla lauantaina 8. heinäkuuta kello 15.00.

Pääroolia elokuvassa näyttelee tietenkin Vesa-Matti Loiri. Ere Kokkosen ohjaamassa ja Spede Pasasen käsikirjoittamassa elokuvassa seurataan Uuno Turhapuron tuoretta avioelämää sekä pyrkimyksiä vältellä töitä ja velvollisuuksia. Vaikka vastaanotto kriitikoilta oli nuivaa, oli elokuva taloudellinen menestys. Se nousi 1970-luvun toiseksi katsotuimmaaksi elokuvaksi ja käynnisti Suomen pisimmän elokuvasarjan.

Uuno Turhapuro -elokuva ei ollut suosikkihahmon ensiesiintyminen. Loirin näyttelemä vetelehtijä hurmasi kansan ensimmäistä kert Spede Show -ohjelman sketsissä vuonna 1971. Tuolloin hahmo kuitenkin erosi ulkoiselta olemukseltaan melkoisesti elokuvista tutuksi tulleesta resupekasta.