Joe Bidenin vierailu: Dronen lennätys kielletty koko pääkaupunkiseudulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vierailee Helsingissä torstaina 13. heinäkuuta. Vierailu johtaa normaaliolosuhteita tiukempiin turvallisuusjärjestyksiin ja rajoituksiin esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja Suomen sisärajalla.

Yhdysvaltojen presidentin vierailu vaikuttaa merkittävästi myös drone-liikenteeseen. Lennokkien lennättäminen on kiellettyä pääkaupunkiseudulla 12.-14. heinäkuuta. Asiasta tiedotti muun muassa Sisä-Suomen poliisin vanhempi konstaapeli Hannu Hunta-Aho.

– Jos mietit Bidenin vierailun alla ja aikana dronen lennättämistä pääkaupunkiseudulla, niin kannattaa melkeinpä etsiä joku toimen paikka, Huhta-Aho kirjoitti Twitterissä.

Huhta-Aho julkaisi twiitissään kartan alueesta, jolla dronejen lennättäminen on kiellettyä. Kieltoalue kattaa merkittävän osan Uudestamaasta. Dronejen lennättämisen lisäksi myös esimerkiksi laskuvarjohyppääminen sekä kuumailmapalloilla, riippuliitimillä ja varjoliitimillä lento on kiellettyä.