Kuukausien ajan merellä koiransa kanssa kadoksissa ollut pelastettiin – selvisi raa’alla kalalla ja sadevedellä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuukausien ajan koiransa kanssa merellä ajelehtinut australialaismies on pelastettu. Tim Shaddock oli joutunut tuuliajolle hänen katamaarinsa elektrronisten laitteiden vahingoituttua myrskyn yhteydessä kaksi kuukatta sitten.

Shaddock oli lähtenyt merelle huhtikuussa Meksikon La Pazista päämääränään Ranskan Polynesia. Laitteistoa vaurioittanut myrsky iski vain joitain viikkoja lähdön jälkeen. Merenkävijä ja hänen mukana ollut koiransa selvisivät kaksi kuukautta syömällä raakaa kalaa ja juomalla sadevettä.

Shaddockin pelastukseksi koitui lopulta helikopteri, joka suoritti valvontaa meksikolaiselle kalastusalukselle. The Guardian -lehden mukaan merenkävijä kuljetettiin takaisin Meksikoon, jossa hänen kuntonsa selvitetään sairaalassa.

– Olen käynyt läpi haastavan koettelemuksen merellä. Nyt tarvitsen lepoa ja hyvää ruokaa, sillä olin yksin pitkän aikaa. En ole syönyt kunnolla aikoihin, Shaddock kuvaili 9News-uutskanavalle.