Amsterdam kieltää risteilyalukset keskustan satamassa – turistirysiä halutaan vähentää

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amsterdam on pyrkinyt viime vuosina vähentämään bileturismin määrää. Viimeisimpänä toimenpiteenä Hollannin pääkaupunki kieltää risteilyaluksilta pääsyn keskusta-alueen satamaan. Risteilyalukset eivät jatkossa pääse Amsterdamin päärautatieaseman lähellä sijaitsevaan terminaaliin.

Päätöksellä halutaan vähentää keskustan turistirysiä ja ilmansaasteita. Lisäksi alueelle suunnitellaan The Guardian -lehden mukaan uutta siltaa, jonka valmistelu- ja rakennustöitä laivaliikenne haittaisi. Turismin aiheuttamia ongelmia on pyritty vähentämään Amsterdamissa myös muilla toimenpiteillä.

Esimerkiksi keväällä Punaisten lyhtyjen alueella kiellettiin kannabiksen polttaminen. Kaupungissa on myös aloitettu kampanja, jossa erityisesti bilereissuille saapuvia brittiläisiä nuoria miehiä muistutetaan häiriökäyttäytymisen seurauksista.