Wayne Gretzkyn jääkiekkomaila huutokaupataan – suomalaisyhtiön valmistama

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalais-yhdysvaltalaiselle jääkiekkoilija Wayne Gretzkylle kuulunut, suomalaisyhtiön valmistama maila huutokaupataan. Sotheby’s asettaa myyntiin urheilulegendan Karhu-Titan-mailan. Sen myyntihinnan odotetaan nousevan pilviin.

Gretzky käytti jääkiekkomailaa pelatessaan Edmonton Oilersin riveissä Boston Bruinsia vastaan NHL:n vuoden 1988 Stanley Cupissa. Edmonton voitti mestaruusottelun luvuin 4-0. Gretzky sai voiton myötä finaalisarjan arvokkaimman pelaajan tittelin.

Sotheby’s-huutokauppakamarin mukaan mailassa on joitain jälkiä pelaamisesta, mutta se on muuten hyväkuntoinen. Mailaa koristaa Gretzkyn nimikirjoitus. Mailan arvioidaan menevän kaupaksi noin 500 000 dollarilla eli 450 000 eurolla.

Karhu-Titanin mailoja käyttivät Gretzkyn lisäksi muun muassa Mike Bossy, Mario Lemieux ja Jari Kurri. Karhu-Titanin mailaa vuodesta 1980 lähtien käyttänyt Gretzky nosti yhtiön näkyvyyttä maailmalla merkittävästi.