Youtube toivottu ominaisuus – loppu ärsyttävälle äänenvoimakkuuden vaihtelulle

Digi · Tim Isokivi

Moni Youtube-käyttäjä on törmännyt joskus ärsyttävään ilmiöön. Videoiden äänenvoimakkuus voi vaihdella melkoisesti, mikä aiheuttaa yllättäviä tilanteita esimerkiksi soittolistoja katsellessa kuulokkeet päässä.

Youtuben on paljastettu kokeilevan ominaisuutta, joka voisi tehdä palvelun käyttämisestä miellyttävämpää. Osalle käyttäjistä on ilmestynyt Stable volume, eli vakaa äänenvoimakkuus -niminen toiminto. Youtube on Techcrunch-sivuston mukaan vahvistanut kokeilevansa parhaillaan ominaisuutta.

Ominaisuuden pitäisi nimensä mukaisesti tasoittaa katseltavien videoiden äänenvoimakkuutta. Toiminnon ollessa päällä videoiden ääntä toistettaisiin siis suurin piirtein samalla voimakkuudella. Vastaava ominaisuus löytyy jo esimerkiksi joistain älytelevisioista ja mediatoistimista.