Spede-elokuvan virallinen traileri – tätä on luvassa valkokankaalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvaohjaaja ja -tuottaja Pertti ”Spede” Pasasen elämään ja uraan perehdytään tänä vuonna Spede-elokuvassa. Riku Niemisen tähdittämästä odotetusta elokuvasta saadaan nyt esimakua ensimmäisen virallisen trailerin muodossa.

Spede-elokuvassa käydään läpi ohjaajan vaiheita 1960-luvulta Uuno Turhapuron syntytarinaan ja kansansuosioon. Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina -kirjoihin perustuvan elokuvan on ohjannut Aleksi Delikouras.

– Tämä elokuva kertoo paitsi Spedestä, niin myös elokuvien tekemisestä ja siihen liittyvästä ilosta ja tuskasta, jonka jokainen elokuvantekijä on varmasti kokenut. Elokuva on myös eräänlainen kunnianosoitus 60-luvun elokuvantekijöille. Elokuva on kuvattu 35 mm ja 8mm filmille, jotta se tuntuisi autenttiselta, kuvailee Delikouras tiedotteessa.

Vesa-Matti Loiria elokuvassa näyttelee Aku Sipola, Simo Salmista Mikko Töyssy ja Ere Kokkosta Joonas Nordman. Speden vaimoa, Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Spede saa ensi-iltansa 29. syyskuuta.