Kansallispuistot muistuttavat telttasaunojia: ”Omat polttopuut mukaan”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kansallispuistoissa on tarjolla valtion tarjoamia lämmityspuita esimerkiksi tulentekopaikoille käytettäviksi. Halkoja ei ole tarkoitus käyttää omissa majoituksissa tai telttasaunoissa. Omiin rakennelmiin tarkoitetut lämmityspuut tulee kuljettaa paikalle itse.

– Metsähallituksen Luontopalvelut ylläpitää Suomen kansallispuistoissa ja muilla valtion suojelualueilla tulentekopaikkoja sekä retkeilyrakennelmien ja tupien tulisijoja, joihin on tarjolla polttopuita paikan päällä. Metsähallitus muistuttaa, että telttasaunoihin ja omien majoitteiden tulisijoihin retkeilijän on tuotava puut itse, jotta polttopuuta riittää kaikille retkeilijöille tarkoitettujen rakennettujen tulipaikkojen käyttöön, Metsähallitus tiedottaa.

Erilaiset telttasaunat ja kotateltat, joita voi lämmittää omalla kamiinalla tai muulla tulisijalla, ovat yleistyneet retkeilijöiden keskuudessa viime vuosina. Tällaisten saunojen ja majoitteiden käyttö on sallittua kansallispuistoissa ja muilla valtion suojelualueilla, kunhan käytössä noudatetaan alueen leiriytymisestä annettuja ohjeita.