Tekevälle riittää kyllä töitä – ainakin näillä 10 alalla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Avoimia työpaikkoja on tarjolla runsaasti myös keskellä kesää. Työnhakijalle kesä on mainiota aikaa erottua hakijoiden joukosta, joten kannattaa olla aktiivinen ja lähettää työhkemuksia vapaisiin paikkoihin. Suomen suosituimmalla työnhakupalvelulla Duunitorilla on tällä hetkellä avoinna yli 34.000 työpaikkailmoitusta.

– Todellisuudessa avoimia työpaikkoja on vielä enemmän, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä, Duunitorilta kerrotaan.

Työpaikkailmoituksissa korostuvat osaajapulasta kärsivät alat, kuten terveydenhuolto- sekä sosiaali- ja hoiva-alat. Kolmanneksi eniten ilmoituksia on tarjolla julkisella sektorilla. Näillä aloilla on juuri nyt eniten avoimia työpaikkailmoituksia Duunitorilla:

1. Terveydenhuoltoala2. Sosiaali- ja hoiva-ala3. Julkinen sektori ja järjestöt4. Rakennusala5. Teollisuus ja teknologia-ala6. Ravintola- ja matkailuala7. Myynnin ja kaupan ala8. Asennus- huolto ja puhtaanapito9. Kuljetus, logistiikka ja liikenne10. Asiantuntijatehtävät ja konsultointi