Nyt tarkkana! Huijarit lähettelevät viestejä Postin numerosta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia on varoitettu uudesta, tekstiviestitse leviävästä ovelasta huijauskampanjasta. Huijausviestejä on lähetetty ihmisille Postille kuuluvasta numerosta.

Viesteissä vastaanottajan paketin väitetään saapuneen. Häntä pyydetään vahvistamaan tullimaksu mukana olevan linkin kautta. Todellisuudessa linkki johtaa Postin palvelun sijaan pankkitunnuksia kalastelevalle huijaussivustolle.

Huijausviestit voivat päätyä numeron vuoksi samaan viestiketjuun, jossa on todellisia Postilta saapuneita viestejä. Postin turvallisuuspäällikkö Heikki Horn kertoi Ylelle yhtiön kuulleen huijauksesta ensi kertaa keväällä. Operaattorit etsivät keinoja estää huijareita muuttamasta saapuvan viestin numeroa.

Huijaukseen voi haksahtaa erityisesti silloin, kun sattuu odottamaan ulkomailta tilattua pakettia. Pankkitunnuksensa huijareille antaneita kehotetaan olemaan yhteydessä omaan pankkiin ja poliisiin.