Norjalainen juoksija rajussa onnettomuudessa – älykello pelasti

Digi Terveys · Tim Isokivi

Älylaitteista löytyy ominaisuuksia, jotka voivat pelastaa henkiä tosipaikan tullen. Norjalainen sijoittaja Robert Næss joutui taannoin yllättävään ja vaaralliseen onnettomuuteen, josta hän selvisi älykellon ansiosta. Nass oli harrastamassa polkujuoksua Bergenin lähistöllä, kun hän kaatui pahasti. Hän osui rintakehä edellä läheisen seinän reunaan ja rojahti maahan.

Nassilta murtui useita kylkiluita, ja hän kärsi ilmakeuhkosta. Voimakkaan kivun ja hengitysongelmien vuoksi Nass ei voinut käyttää puhelintaan. Podcastia juostessaan kuunnelleella miehellä oli kuitenkin ranteessaan Apple Watch -älykello. Hän soitti sillä paikalle apua ja oli jo 15 minuuttia myöhemmin sairaalahoidossa.

Onnettomuus tapahtui vilkkaan autotien lähellä. Nassin mukaan tieltä oli kuitenkin huono näkyvyys ja pääsy onnettomuuspaikalle. Norjalaisen Verdens Gang -lehden mukaan mies uskoo, että ilman älykelloa hänelle olisi voinut käydä erittäin pahasti.