Polkupyöräilijä, nyt voit tienata rahaa mobiilipelillä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Jos sinulta löytyy älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike, voit osallistua Helsingin kaupungin pyöräteiden kuntokartoitukseen. Samalla voi tienata rahaa kun kerää väylien kuntotietoa.

Tempaukseen voi osallistua lataamalla ilmaisen Crowdsorsa-sovelluksen ja seuraamalla sen ohjeita. Crowdsorsa-sovelluksessa Helsingin pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden.Osallistujat saavat palkkion pankkitililleen.

– Peli päättyy, kun Helsingin koko 500 kilometrin pyöräilyn pääreittiverkosto on kartoitettu. Tempaus tarjoaa helsinkiläisille hyvän tilaisuuden lähteä ulos liikkumaan sekä tienaamaan siinä sivussa jopa parikymmentä euroa tunnissa, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä pyöräteiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa tietoa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin budjetti tulisi kohdistaa. Tempaus alkaa lauantaina 5. elokuuta.