Suomessa vilkkain leffaviikonloppu sitten tammikuun 2020 – ”Barbenheimer” veti väkeä teattereihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvateatterit eivät ole vetäneet koronapandemian jälkeenkään aivan toivotunlaisia yleisömääriä. Heinäkuun lopussa elokuvateattereissa nähtiin kuitenkin sekä Suomessa että maailmalla yleisöryntäys kahden odotetun ensi-illan ansiosta.

Finnkino tiedotti viikonlopun 21.-23. heinäkuuta olleen yhtiön vilkkain sitten tammikuun 2020. Yleisöä vetivät teattereihin Greta Gerwigin ohjaama Barbie ja Christopher Nolanin ohjaama Oppenheimer. Yhtiön mukaan yksittäisistä elokuvista vain 007 No Time to Die on tällä vuosikymmenellä kerännyt ensi-iltaviikonloppuna Barbieta tai Oppenheimeriä enemmän katsojia Suomessa.

– Moni kävi viikonlopun aikana katsomassa jopa molemmat elokuvat ja useat viikonlopun näytöksistä olivat loppuunmyytyjä, Finnkinon tiedotteessa kerrotaan.

Kahden erilaisen, mutta selkeästi yhtä lailla yleisöä puhuttelevan elokuvan menestys näkyy myös Suomen Elokuvasäätiön luvuissa. Barbie keräsi Suomessa viikonloppuna yhteensä 70 111 katsojaa, Oppenheimer puolestaan 49 486 katsojaa. Kolmanneksi katsotuin oli 12. heinäkuuta ensi-iltansa saanut Mission: Impossible – Dead Reckoning 12 250 katsojalla.