Uuden Playstation-käsikonsolin kuvia vuoti julkisuuteen – tältä näyttää Project Q

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sonyn paljastettiin taannoin suunnittelevan uutta käsikonsolia. Työn alla on Project Q -työnimellä kulkeva laite, joka voi suoratoistaa pelejä suoraan Playstation 5 -konsolista. Käsikonsolin uskotaan ilmestyvän vielä tämän vuoden aikana.

Nyt sosiaaliseen mediaan on vuotanut kuvia tulevasta kannettavasta konsolista. Kuvien perusteella laite kykenee pyörittämään ainakin Android-käyttöjärjestelmää. Käsikonsolin ohjain muistuttaa päällisin puolin melko tarkasti Playstation 5:n DualSense-ohjainta.

Project Q on varustettu kahdeksan tuuman 1080p-näytöllä. Se yhdistetään Playstation 5 -konsoliin Androidin kautta. Laite ei siis toimi itsenäisenä käsikonsolina, vaan pelaajalla täytyy olla jo ennestään Playstation 5.