Sinead O’Connor työsti uutta albumia ennen kuolemaansa – keskusteli myös elokuvasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Irlantilainen 90-luvulla supersuosioon noussut laulaja ja lauluntekijä Sinead O’Connor kuoli äsken 56-vuotiaana. Sinead O’Connor työskenteli ennen kuolemaansa uuden albumin parissa. Lisäksi nainen suunnitteli kiertuetta ja harkitsi elokuvavaihtoehtoja kirjalleen.

Sineadilla oli vireillä useita ammatillisia projekteja, ennen kuin hänet löydettiin kuolleena kotonaan. Nainen oli muuttanut hiljattain Lontooseen. Sineadin viimeisin albumi I’m Not Bossy, I’m the Boss julkaistiin vuonna 2014, mutta hän paljasti äskettäin työstäneensä uutta musiikkia.

– Hei kaikki, muutin äskettäin takaisin Lontooseen 23 vuoden poissaolon jälkeen. Olen erittäin onnellinen saadessani olla kotona. Pian on myös valmistumassa albumini. Julkaisu tulee ensi vuoden alussa, hän kirjoitti Facebookiin 11. heinäkuuta.

Albumin julkaisu postuumisti on kuitenkin epätodennäköistä, sillä hän ilmoitti aiemmin kehottaneensa perhettään suojelemaan taidetta ja taloutta hänen kuolemansa jälkeen. Hän paheksuu esimerkiksi sitä, että Tupac on julkaissut enemmän musiikkia kuolemansa jälkeen kuin eläessään. Ikonisimpia kappaleita on hänen 90-luvun Nothing Compares 2 U -hittinsä, jonka poptähti Prince sävelsi ja sanoitti Prince alun perin The Family -yhtyeelle. Sittemmin O’Connor julkaisi kymmenen albumia. Viime vuosina hän oli kärsinyt mielenterveyden ongelmista.