Tampereella ratikan pelastusharjoitus – näin toimit jos joku jää alle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Santalahden raitivaunupysäkillä kävi torstaina 3. elokuuta kuhina. Paikalla voitiin nähdä muun muassa pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliiseja. Todellisen vaaratilanteen sijaan kyse oli kuitenkin harjoituksesta.

Santalahdessa kello 9 alkaen järjestetyssä pelastusharjoituksessa simuloitiin kahdenlaista raitiovaunuun liittyvää tilannetta. Toisessa tilanteessa henkilö on jäänyt raitiovaunun alle ja toisessa henkilö on puolestaan päätynyt vaunun katolle. Simulaatiossa harjoiteltiin henkilön pelastamista sekä eri toimijoiden yhteistoimintaa.

Harjoitukseen osallistui Tampereen Ratikan toimijoita, Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköitä, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensihoitopiirin ensihoito, Poliisi ja Onnettomuustutkintakeskus. Liikenteenohjaajat opastivat ulkopuolisia turvallisesti harjoitusalueen ohi. Tilanne saattoi kuitenkin tulla yllätyksenä ohikulkijoille.

– Haluamme harjoitella onnettomuustilannetta aidossa toimintaympäristössä ja simuloida oikeaa tapahtumaa, jossa ajankohta ja yksityiskohdat eivät ole etukäteen viranomaisten tiedossa. Tämän vuoksi harjoituksesta ei ole voitu tiedottaa etukäteen, kertoi Tampereen Raitiotie Oy:n operatiivinen johtaja Jonna Anttila tiedotteessa.