Barbie-elokuva jättimenestys – jo miljardin lipputulot

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Barbie-elokuva on puhuttanut maailmanlaajuisesti jo siitä lähtien kun sen kuvaaminen tuli julkiseen tietoon. Barbie elokuva sai pari viikkoa sitten ensi-iltansa ja se on noussut valtavaksi menestykseksi niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla.

Kerroimme juuri miten tämä Greta Gerwigin ohjaama ja Margot Robbien tähdittämä elokuva on kovaa vauhtia nousemassa vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa. Nyt Barbie-elokuva juhlii valtavaa saavutusta ylittäessään maailmanlaajuisesti yli miljardin dollarin lippumyyntitulot.

Elokuva teki People-sivuston mukaan yli miljardin dollarin lippumyynnit vain reilun kahden viikon aikana ensi-illastaan. Suomessa Barbie keräsi toisena viikonloppunaan 73 865 katsojaa. Katsojia oli reilut viisi prosenttia enemmän kuin ensi-iltaviikonloppuna. Tilanne on harvinainen, sillä tyypillisesti isojen elokuvatapausten katsojamäärät laskevat ensi-iltaviikonlopun jälkeen.