Nainen, squirttaamista voi harjoitella – räjähtävän voimakasta nautintoa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Naisen ejakulaatio eli niin sanottu ”squirttaaminen”, on voimakasta nautintoa, jossa nainen erittää usein suihkulähdettä muistuttaen nestettä. Eritteiden muodostuminen kuuluu olennaisena osana intiimiin elämään, mutta toisinaan kiihottuminen tuottaa enemmän liukastetta – tai peräti valtavan nestemäärän kliimaksin koittaessa.

Kaalimadon terapeutti Annukka Lavikainen kertoo, että suomalaisista naisista 33 prosenttia kertoo ejakuloineensa joko yksin tai kumppaninsa kanssa. Sen sijaan saman verran naisia, 29 prosenttia, ei ole koskaan ejakuloinut, mutta haluaisi kokea sen. Kaikki nautinto lähtee aivoista, joten tärkeintä on rentoutuminen ja kiimaan heittäytyminen. Osa naisista kuvailee squirttaamista jopa eläimelliseksi kokemukseksi, kun kaikkien aikojen nautinto valtaa kehon.

Pitkä esileikki, kiusoittelu, tunnelman luominen ja oikea kumppani auttavat harjoittelussa. Ensin stimuloidaan klitorista, jotta saadaan veri kiertämään naisen sukuelimessä. Sen jälkeen siirrytään G-pisteen hieromiseen. Apuna voi käyttää erilaisia vibraattoreita tai kiihottimia, mutta myös sormet ja kieli voivat olla riittävät tuottamaan squirttaamiseen tähtäävää nautintoa.

Naisen ei kannata miettiä suoritusta liikaa, vaan rentouttaa lantionpohjan lihakset ja antautua G-pisteen stimuloimiselle. Se sijaitsee jokaisella naisella omassa paikassaan, yleensä emättimen etuseinämässä noin viiden senttimetrin syvyydessä. Squirttaaminen voi ennakkoon tuntua samalta kuin virtsaaminen, mutta tästä ei kannata hätääntyä, seksuaalisuuteen erikoistunut lääkäri Jess O’Reilly kertoo Women’s Health -lehdessä.

Yhdyntä on upea nautinnon muoto ja erilaiset kehon nesteet ovat luonnollisia sen yhteydessä. Lakanat voi aina pestä. Lantionpohjan lihakset antavat squirttaamiselle sille ominaisen suihkun, joten siinä vaiheessa niitä voi käyttää kun huomaa hekuman huipun lähestyvän. Se ei välttämättä onnistu ensimmäisellä kerralla, eikä vielä toisellakaan, mutta jo itse harjoittelu voi tuottaa suunnatonta mielihyvää.