Allergikko osti kaikki pähkinäpussit lennolla – halusi suojella itseään

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eurowingsin lennolla Düsseldorfista Lontooseen nähtiin epätavallinen tilanne. Yksi matkustaja osti kaikki koneessa myynnissä olleet 48 pähkinäpussia. Syynä oli hänen kärsimänsä pähkinäallergia.

27-vuotias Leah Williams maksoi 168 euroa lennolla myynnissä olleista pähkinöistä. Williams kärsii vakavasta pähkinäallergiasta, minkä vuoksi jo lähietäisyydellä olevat pähkinät voivat laukaista hänessä anafylaktisen reaktion. Juuri näin oli käynyt hänelle lentokoneessa aikaisemmin.

Williams kertoi Insider-lehdelle pyytäneensä matkustamohenkilökuntaa ilmoittamaan matkustajille pähkinäallergiasta ja lopettamaan niiden myynnin lennolla. Hän päätyi epätavalliseen ratkaisuun henkilökunnan kieltäydyttyä. Williamsin mukaan pyyntö oli toteutettu edellisellä lennolla Lontoosta Düsseldorfiin.

– Kerroin ostavani kaikki pähkinät, jotta niitä ei voitaisi tarjoilla. Ihan sama, kuinka paljon se maksaisi. Jos ette halua auttaa minua, tämä on ainoa asia jonka voin tehdä, Williams kertoi lehdelle.