Kolme lasta ajautui merelle uimapatjalla Oulussa – merivartiosto hoiti tilanteen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oulun Nallinkarin uimarannalla todistetitin tiistaina 8. elokuuta hälyttävää tilannetta. Kolme lasta ajautui merelle uimapatjan mukana voimakkaan tuulen kuljettamana. Asiasta tiedotti Merivartiosto.

Lapset olivat tapauksesta uutisoineen Kaleva-lehden mukaan päätyneet uimapatjalla noin 400 metrin päähän rannasta. He eivät päässeet rantaan omin avuin. Uimavalvoja sekä yhden lapsen vanhempi lähtivät perään SUP-laudalla, ja tilanteesta tehtiin hälytys pelastuslaitokselle.

Sekä lapset että heitä pelastamaan lähteneet aikuiset haettiin rannalle pelastuslaitoksen veneellä. Pelastuslaitoksen yksiköt olivat paikalla noin 10 minuuttia hälytyksen saamisesta. Merivartiosto muistutti X-somepalvelussa vanhempia pitämään lapsia silmällä esimerkiksi uimarannoilla.

– Lapsia ei saa koskaan päästää veden äärellä oman näköpiirin ja toimintamatkan ulottumattomiin. Näin vältytään tapaturmilta, Merivartiostosta kerrottiin.