Pysäköinninvalvonta: Tämä temppu voidaan luokitella jopa petokseksi

Autot · Tim Isokivi

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta on varoittanut virheestä, joka voidaan tulkita petokseksi. Henkilökohtaisen pysäköintitunnuksen kanssa on syytä olla tarkkana. Helsingin pysäköinninvalvonnan Instagram-tilillä kerrotaan tapauksesta, jossa pysäköidyssä ajoneuvossa oli kaksi liikkumisesteisen pysäköintitunnusta.

Parkkivalvoja kertoo tarkistaneensa tunnusten tilanteen Traficomista. Kävi ilmi, että toisen tunnuksen haltija on kuollut. Pysäköinninvalvonta muistuttaa liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen olevan henkilökohtainen. Kuolleen henkilön tunnuksen voimassaolo on päättynyt, eikä sitä saa enää käyttää. Tunnus tulee hävittää tai toimittaa Traficomiin.

– Jos kuolleen henkilön tunnusta käyttää, kyse on petoksesta tai lievästä petoksesta, julkaisussa kerrotaan.