Idols-ohjelmasta tunnettu Ibi Love katosi – poliisi pyytää havaintoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Länsi-Uudenmaan poliisi on pyytänyt havaintoja 44-vuotiaasta Iida Lukanderista, jota ei ole tavoitettu heinäkuun jälkeen. Lukander tunnetaan taiteilijanimellään Ibi Love, jolla hän osallistui aikoinaan Idols-laulukilpailuun.

Poliisin tiedotteen mukaan Lukander tavattiin viimeksi Tanskassa 6. heinäluuta. Hänen kerrotaan liikkuneen tuolloin Køgen kylässä noin 45 minuutin ajomatkan päässä Kööpenhaminassa. Rekan kyydissä aiemmin maasta toiseen liikkunut Lukander oli kertonut aikovansa suunnata kohti Tanskaa.

Lukanderilla on vaaleanruskeat rastahiukset. Hän käyttää poliisin mukaan vaatetuksenaan usein toogaan ja kääriin päähänsä turbaanin. Mukana naisella on ollut iso ruskea kassi, joka on sisältänyt tennis- ja padelmailoja.

Lukander osallistui vuonna 2005 kahdesti Idols-kilpailuun Ibi Love -nimellä. Hän herätti huomiota kritisoituaan kovin sanankääntein tuomareiden päätöstä olla ottamatta häntä jatkoon. Lukander osallistui rauhallisemmissa merkeissä Idolsin koe-esiintymiseen jälleen vuonna 2011.