IS: Vesa Keskinen järjestää Tuurissa valtavan Barbie-näyttelyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesä 2023 on ollut todellista maailmanlaajuisen Barbie-huuman aikaa. Barbie-elokuvan synnyttämä huuma on saavuttamassa myös Suomen Tuurin, jossa järjestetään suosittuihin leluhahmoihin liittyvä suuri näyttely. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Vesa Keskisen järjestämässä Barbie-näyttelyssä esillä tulee olemaan yli 7 000 nukkea. Yhdeksi maailman suurimmista kuvailtu Barbie-kokoelma kuuluu perniöläiselle Ursula Kähärille. Barbiet ovat normaalisti säilössä Kähärin kotona, eivätkä ulkopuoliset pääse näin ollen pääse yleensä ihastelemaan hänen kokoelmaansa.

Nukkejen tarkka lukumäärä ei ole edes Kähärin itsensä tiedossa. Niitä on kuitenkin kahden kuorma-autolastin verran. Kalleimpien nukkejen arvo oli noin 3 000 euroa.

Keskisen mukaan vuokrasopimus näyttelystä allekirjoitettiin keskiviikkona. Ensimmäiset Barbie-nuket saapuivat Tuuriin tiistaina, ja toinen kuorma seuraavana päivänä.

- Aihe on minulle tietyllä tavalla uusi, joten en mielelläni sano muuta kuin että upeita ovat. Ursula Kähäri on todellinen asiantuntija ja innostunut aiheesta sydämestään, Keskinen kommentoi IS:lle.